• Info

Fietsmeetsysteem

Schoen plaat-meting

De contactpunten die een fietser heeft met de fiets (zadel/stuur/pedalen) zijn essentieel voor een optimale fietspositie. Met de Standard en Professional meting is de optimale afstelling van zadel, stuur en pedalen  gerealiseerd. Wat nog ontbreekt is het contact van de fietser met de pedalen: de instelling van de schoenplaten. Hiervoor heeft bikefitting.com de Shoe Cleat Adjuster (SCA) ontwikkeld.

De functies van de SCA zijn:

Zodanig plaatsen van de schoenplaatjes dat de bal van de voet exact boven de as van de pedaal komt waardoor een optimale krachtoverbrenging wordt gerealiseerd.Via de schoenplaten wordt ook de stand van de voeten op de pedaal ingesteld en zo wordt een eventuele verdraaiing van het onderbeen voorkomen. Doordat de bal van de voet exact boven de pedaalas staat wordt de pedaalslag geoptimaliseerd wat leidt tot een soepeler pedaaltred. Het positioneren van de bal van de voet exact op het midden van de pedaalreduceert de kans op het krijgen van een branderig gevoel onder de voetzolen. De Shoe Cleat Adjuster is geschikt voor het afstellen van de schoenplaten voor de meeste schoen/pedaalsystemen.

Kosten zijn € 20,- per meting, en € 10,- bij aankoop van schoenen in onze winkel.

Het juiste frame

Een fiets moet u goed passen. Dat zit onder andere in de juiste framemaat. Deze zal de “Fietsspecialist” samen met u bepalen wanneer u bezig bent met de aanschaf van een nieuwe fiets. adriamycin cytoxan onco

Verschillende maten

Damesfietsen zijn veelal verkrijgbaar vanaf maat 51, oplopend tot maat 61.  Herenmodellen kunnen standaard variëren van maat 54 tot 66. Deze lengtes staan voor de lengte van de zitbuis van uw fiets.

Sommige moderne sportfietsen werken echter met maten als S, M, L en XL.  Het belangrijkste is echter dat uw fiets u goed past. Vraag indien nodig daarom altijd advies!

Professioneel Meetsysteem

In onze winkel maken wij gebruik van het Bikefitting meetsysteem, hier in hebben wij 2 mogelijkheden:

Een Basic meting, dit kan gebruik worden voor alle soorten fietsen, en kost € 25,-*.

Of een Standard meting, deze wordt hoofdzakelijk gebruikt voor Race/Atb-fietsen, en kost € 35,-*.

(*indien u binnen 30 dagen een fiets bij ons aanschaft krijgt u dit bedrag retour, gratis bij aankoop nieuwe fiets)

Basic

De Basic meting is de start-up van de bikefitting.com meetssytemen en wordt vooral gebruikt voor het aanmeten van standaard fietsen. Met behulp van de Measuring Jig worden de volgende maten genomen:

binnenbeenlengte

romplengte

armlengte

Deze gegevens worden in het bikefitting.com computerprogramma ingevoerd en digitaal verwerkt. Het resultaat is een tekening die de juiste framemaat weergeeft en de optimale afstelling van zadel en stuur.

Standard

De Standard meting berekent de ideale fiets- en afstellingsmaten. De bikefitting.com computerprogramma produceert een CAD-tekening die als basis dient voor het maken van keuze welke fiets, qua maatvoering, ergonimisch voor u geschikt is.

De tekening kan zowel voor een bestaande als voor een nieuwe fiets het  uitgangspunt zijn voor een perfecte afgesteling. Met behulp van het “Measuring Jig” worden op een gestandaardiseerde wijze een achttal lichaamsmaten van de fietser vastgelegd,

te weten:

  • lichaamslengte
  • voetlengte links
  • voetlengte rechts
  • binnenbeenlengte
  • romplengte
  • armlengte links
  • armlengte rechts
  • schouderbreedte

De juiste afstelling

Een fiets met het juiste frame is niet voldoende voor een ideale en comfortabele zithouding. Ook de afstelling van zadel en stuur spelen hierbij een belangrijke rol.

Hoogte en helling van het zadel

Uw beenlengte bepaalt op welke hoogte uw zadel eigenlijk moet worden afgesteld. estraderm tts 25 Deze is prima zelf te bepalen aan de hand van de volgende stappen:

1 Ga op het zadel zitten

2 Zet de hak van één van uw voeten op een pedaal

3 Draai de crank zodat het pedaal met uw voet zich in de laagste positie bevindt

4 Uw been moet nu vrijwel gestrekt zijn, met de crank-arm parallel aan de zitbuis

Veel mensen geven de voorkeur aan een zadel dat horizontaal staat, maar u kunt het natuurlijk een beetje naar voren of achteren laten hellen. amoxicillin amoxil trimox Tip: doe aanpassingen met kleine stapjes en niet voor u aan een lange tocht begint!

Hoogte en stand van het stuur

Een goede afstelling van uw stuur bevordert het comfort tijdens het fietsen. Let bij het verstellen echter altijd op de volgende punten:

1 De aanduidingen op de stuurpen voor de maximale hoogte mogen niet zichtbaar zijn

2 Het stuur moet altijd vrij kunnen bewegen zonder dat rem- of versnellingskabels iets raken of kunnen blijven haken

3 Let op: soms heeft het afstellen van het stuur invloed op de werking van phone directory de remmen! Doe daarom altijd een korte remcontrole voor u weer gaat fietsen.