Tips tegen glibberen en glijden op het fietspad
Glijden en glibberen op het fietspad. Vooral in de herfst en winter ligt een valpartij op de loer. Hier lees je de 9 meest gemaakte fouten waardoor je onderuit kan gaan. Plus tips die je behoeden voor een uitglijder.
1. Het zadel staat te hoog
Dat is lastig met op- en afstappen. Maar dat niet alleen: als je tijdens het fietsen plotseling moet remmen of op glad wegdek terechtkomt, is het handig als je met je voeten bij de grond kunt. Zet het zadel daarom wat lager. Je zult zien dat je je zekerder voelt op je fiets, omdat je kunt rekenen op je benen.
2. De fietsbanden zijn te hard
Laat wat lucht uit je banden lopen. Daardoor wordt het bandoppervlak op het wegdek groter en dat zorgt voor meer grip. Fiets je veel, overweeg dan de aanschaf van fietswinterbanden. Bij lagere temperaturen blijft de rubbersamenstelling van winterbanden soepel en behoudt de band een goede grip. Daarnaast hebben winterbanden een speciaal loopvlak dat bij kou en gladheid zorgt voor beter wegcontact. Check ook of het profiel van je banden nog voldoende is.
3. Fietsen in een (te) lichte versnelling
Kies juist voor een zware versnelling! Door zwaar en rustig te trappen blijft het aangedreven wiel stabiel. Dat geldt ook voor je elektrische fiets: zet niet de maximale ondersteuning aan. Als je die wel aanhebt, raak je de controle over je trapkracht kwijt en verlies je feeling met het wegdek.
4. Te langzaam gaan
Als je langzaam fietst, kun je nooit hard vallen. Toch? Denkfout. Hoe langzamer je fietst, hoe minder stabiel je bent. Dat betekent ook weer niet dat je als Tom Dumoulin over het fietspad moet sprinten. Zeker met een (voorwiel aangedreven) elektrische fiets bestaat de kans dat je voorwiel dan gaat slippen en wegtrekken. Pas je snelheid dus aan aan de weersomstandigheden, maar houdt wel tempo.
5. Remmen in de bocht
Als het glad of nat is, wees dan voorzichtig met het gebruik van je voorrem, zeker in een bocht. Het gevaar is dat je slipt en uit balans raakt. Of erger nog: je achterwiel komt omhoog en je maakt een koprol over het stuur. Nader je een bocht, minder dan vóór de bocht geleidelijk je snelheid en rem niet in de bocht.
6. Een tandje bijzetten...
...maar dan precies op het verkeerde moment, zoals in een bocht (daar is-ie weer). Bijtrappen in een bocht is funest als het glad is, zeker als je op een elektrische fiets rijdt.
7. Overmoedig op- en afstappen
Knullig maar waar: veel ongelukken gebeuren door ondoordacht op- en afstappen. Zorg dat je helemaal stilstaat voordat je afstapt en vermijd schoenen met een gladde zool, anders ga je alsnog onderuit. Heb je een elektrische fiets, neem dan geen aanloopje met de ondersteuning aan: de fiets gaat ervandoor en jij glibbert er hulpeloos achteraan.
8. De verkeerde uitrusting
Een goede zonnebril en een paar echt warme handschoenen zijn echt geen overbodige luxe. Verkleumde handen maken het lastig om te remmen en bij kou of een straffe wind kunnen vochtige ogen het zicht behoorlijk belemmeren. Ook moet het verkeer jou goed kunnen zien: met reflecterende kleding val je lekker op. En overweeg een fietshelm te dragen.
9. Fietsen door het sneeuwspoor van een ander
Op zich een logische gedachte, want je hebt er minder weerstand en het is makkelijker om de weg te volgen. Toch kan juist zo’n spoor van platgereden sneeuw verraderlijk glad zijn. Fiets door de verse sneeuw, die is stroever en vriest minder snel op. Pas op bij de randen van het fietspad en de weg. Daar hopen sneeuw en ijs zich op en dit kan opvriezen. Bovendien zit er vaak een stoeprand onder verborgen.
Terug
Deel het met uw vrienden!
Meer nieuws
Afgelopen weekend was de opening van de nieuwe winkel, voorheen Van der Woude Fietsen die nu verder gaat als Giant Store van der Woude. Een interessante ontwikkeling in roerige tijden in de fietsbranche. Giant is een betrouwbare partner, met een breed assortiment fietsen van hoogwaardige kwaliteit en wereldwijd een grote speler in de fietsbranche. De winkel is compleet vernieuwd, maar met hetzelfde vertrouwde team en een allround werkplaats.
2E FIETS VOOR DE HELFT VAN DE PRIJS - WIN EEN E-BIKE
Nederlanders pakken steeds vaker en langer de fiets. In 2023 werd gezamenlijk 19,1 miljard kilometer op de fiets afgelegd, gemiddeld 1065 kilometer per persoon. Tien jaar geleden was dit nog 902 kilometer. De toename van het aantal kilometers hangt volgens brancheverenigingen RAI en BOVAG samen met de groei van het aantal elektrische fietsen.
Zet jij je fiets altijd weer in de schuur tot de zomer weer begint? Juist niet doen! De herfst is juist het seizoen om de fiets te blijven pakken en er op uit te gaan! Het is een prachtige tijd van het jaar en je wordt er ook nog eens veel gelukkiger en gezonder van.
De dagen worden korter, dus de politie staat weer langs de wegen om fietsers te bekeuren. Dit kun je natuurlijk heel simpel voorkomen: zorgen dat je je verlichting op je fiets op orde hebt. Het scheelt je niet alleen geld, het is ook een stuk veiliger.
De dagen worden weer korter, maar er blijft voldoende tijd over om te genieten van een mooie fietstocht. Wel brengt het najaar specifieke uitdagingen met zich mee, zoals regen en kou. In dit artikel lees je hoe je jouw e-bike en de fietsaccu tijdens het najaar in topconditie houdt. Tijdens de herfst moet je als fietser meer dan ooit aandacht schenken aan je veiligheid en comfort. Het wordt eerder donker en door natte bladeren op de weg kan het verraderlijk glad zijn. Ook je accu zelf kan tijdens het onvoorspelbare herfstweer wat extra aandacht gebruiken.
Ons land is een echt fietsland en kinderen leren al vanaf jonge leeftijd op een tweewieler te rijden. Eerst is dat een beetje slingerend, maar naarmate je kind ouder wordt, springt het steeds soepeler op de fiets. Maar wat is nou de leeftijd waarop je kind alleen naar school kan fietsen?
28 september 1984 startte Marcus van der Woude zijn fietsenwinkel aan het Oud Kaatsveld 13 in Franeker
Ook in de nazomer wordt er wel eens prachtig nazomerweer voorspeld. Daarom hebben we vier prachtige fietsroutes voor je geselecteerd, die je tijdens dit fietsseizoen nog kunt fietsen. In de maand september laten de eerste contouren van de herfst zich zien. Fiets een prachtige fietsroute door het bos, waar je de eerste verkleuringen van de bladeren mee kunt maken. Of fiets langs prachtig bebost duingebied nu het niet te warm is. Geniet tegelijkertijd van de al vroeger ondergaande zon in het water… Kortom, ook in de nazomer is een knooppuntenroute fietsen zeker de moeite waard!
Heel wat kinderen trekken op hetzelfde moment te voet, per fiets, met de bus, metro of auto naar school. Dat zorgt voor verkeersdrukte en extra gevaar op de weg. Het is dan ook zeer belangrijk om extra aandacht te schenken aan de zwakke weggebruikers. We zetten hier voor jullie enkele belangrijke tips op een rijtje om je kind veilig naar school te sturen en om zelf ook veilig deel te nemen aan het verkeer.
Wie graag de fietsen meeneemt op autovakantie en ruimte wil overhouden in de kofferbak, ontkomt niet aan een fietsendrager. De mogelijkheden hiervoor lopen nogal uiteen. Zo zijn er verschillende soorten dragers die allemaal anders gmonteerd worden. Daarnaast hangt het type drager af van de fiets die erop vervoerd wordt. Ontdek hier welke drager bij jouw wensen en fietsen past.
Wie graag wielrennen volgt, herkent ze van tv: de dakdragers voor fietsen.
Als je geen trekhaak hebt (of de trekhaak voor iets anders moet gebruiken) biedt een achterklepdrager uitkomst.
Over het algemeen is een fietsendrager die op de trekhaak wordt gemonteerd (de zogenaamde trekhaakdrager) de beste keuze.
De ANWB krijgt vaak de vraag of en wanneer een fietshelm verplicht is. Geldt er bijvoorbeeld helmplicht tijdens je vakantie in het buitenland? En hoe zit dat in Nederland: is een fietshelm bijvoorbeeld verplicht op een elektrische fiets? We geven je antwoord op de meest gestelde vragen.
Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gebeuren met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Toch valt er ook voor fietsland Nederland nog veel te winnen. Want een derde van alle ritjes met de auto is korter dan 5 kilometer; een afstand die voor veel mensen prima te fietsen is.
Ben je van plan om op fietsvakantie te gaan naar een warm land of is het zomer in eigen land? Je zal vast denken, lekker! Zomer en de zon die schijnt. Grote kans dat je dan ook op je fiets springt met de kinderen in de kinderzitjes of met de bakfiets. Strandspullen mee, picknickmand mee en wat speelgoed.
Toch is het belangrijk om in de zomer alert te zijn als je met kinderen in de hitte op de fiets stapt. In dit artikel lees je daarom ook onze 4 tips om met kinderen te fietsen in de warmte.
De mooiste fietsroutes in Europa worden jaarlijks in kaart gebracht door fietsjournalisten. Zij leggen duizenden kilometers af om nieuwe fietsroutes of bestaande fietsnetwerken te testen en te beschrijven. Wat zijn volgens de fietsprofessionals de mooiste fietsroutes in Europa? We zetten de mooiste Europese langeafstand fietsroutes van de afgelopen tien jaar op een rij.
Heb je ooit overwogen om op fietsvakantie te gaan? Een fietsvakantie biedt een unieke combinatie van avontuur, vrijheid en fysieke activiteit die het overwegen waard is. Hier zijn tien redenen waarom een fietsvakantie wel eens de perfecte keuze voor jouw volgende uitstap zou kunnen zijn.
Schrik fietsendieven af met goede fietssloten
Door je fiets goed op slot te zetten en op de juiste manier te stallen, vergroot je de kans dat een fietsendief jouw fiets liever laat staan. Gebruik daarvoor niet alleen je ringslot, maar ook tweede slot (met minimaal ART-2 keurmerk). Met deze tips staat jouw fiets écht veilig.
Fietsen is een van de meest populaire sporten wereldwijd. Je kunt het doen om de omgeving te verkennen of om plezier te hebben. Daarnaast kun je het ook doen om fit te blijven. Er zijn allerlei verschillende manieren om van deze sport te genieten. Er zijn mountainbikes, wielrenfietsen, stadsfietsen, gravelbikes en ga zo maar door. Na het lezen van dit artikel weet jij alles van fietsen!
Fietsen doen we graag en vaak in Nederland en het wegdek moet dan ook met vele anderen gedeeld worden. Naast vaste verkeersregels komen daar ook ongeschreven regels bij kijken. We gaan in op de fietsetiquette die daarbij geldt.
Locatie: sporthal de Trije, van 13:00 - 16:00
Kom jij bij ons werken?
Als de lente aanbreekt, is het tijd om onze elektrische fietsen weer van stal te halen en te genieten van de zon. Na een lange winter kan het zijn dat onze trouwe tweewieler wat onderhoud nodig heeft, om ervoor te zorgen dat we veilig en comfortabel kunnen blijven fietsen. Controleer zeker deze punten van je e-bike, alvorens aan je eerste tocht te beginnen
In Nederland worden jaarlijks een kleine 500.000 fietsen gestolen en in 2023is er zelfs een recordaantal fietsen gestolen namelijk 90.000 e-bikes en dat is 45% meer dan in 2021. Hierbij tips om fietsdiefstal te voorkomen.
Veel mensen gaan er graag met de fiets op uit. Maar wilt uw wel eens een andere route fietsen dan altijd dichtbij huis? Dan is de fietsendrager een ideale oplossing om de fiets mee te nemen. Zo kunt u fietsen waar u maar wilt. Maar hoe zet u de tweewieler veilig op de fietsendrager? En waar moet u nog meer rekening mee houden?
Fietsen is niet alleen een geweldige manier om jezelf te verplaatsen, het is ook een effectieve manier om te genieten van de buitenlucht, actief te blijven en milieuvriendelijk te reizen. Maar wat als ik je zou vertellen dat er een manier is om je fietservaring naar een hoger niveau te tillen? Maak kennis met de elektrische fiets, een innovatief en veelzijdig vervoermiddel dat de manier waarop je fietst voorgoed zal veranderen. Hier zijn enkele redenen waarom je een elektrische fiets moet overwegen:
Woensdag 27 maart om 10:00 was de aftrap voor de Gemeente Waadhoeke
Giant lanceert te 10e generatie TCR
In het buitenland is het een bekend fenomeen: fietsen over of lands een oude spoorlijn. De Vennbahn tussen Aken en Luxemburg is met zijn 125 kilometer een van de langste fietspaden op stilgelegde spoorwegtracés van Europa. De minimale helling en het bijna volledig geasfalteerde fietspad zorgen voor het hoogste rijcomfort. De Vennbahn behoort tot het RAVeL-programma van het Waalse Gewest in België en is voorbehouden voor niet-gemotoriseerd verkeer. Maar er zijn er nog veel meer. Zeker in regio’s waar het soms flink klimmen is en de weg gedeeld wordt met gemotoriseerd verkeer zijn de spoorwegfietspaden erg aangenaam. Zoals het Alpe-Adria-fietspad tussen Salzburg (Oostenrijk) en Grado (Italië), en de Vía Verde de Los Ojos Negros (de groene weg van de zwarte ogen) in Spanje over een 160 km lange spoorlijn die aangelegd werd voor de mijnen.
De lente laat zich langzaam maar zeker voelen en hoe kun je die beter begroeten dan door wat quality time op 2 wielen door te brengen in de mooiste steden in de lente? Stel het je voor: Bloeiende bomen aan je rechterkant, roze bloesems aan je linkerkant en prachtige landschappen overal waar je oog valt.
Met een gevoelstemperatuur van -15 moet je er níet aan denken om op de fiets te stappen. Toch durven sommigen het aan. Hoe zorg je ervoor dat je ondanks de vrieskou toch een beetje warm arriveert op je plek van bestemming? Wij hebben een paar tips voor je.
Het nieuwe jaar staat voor velen gelijk aan goede voornemens. Meer sporten, afvallen of stoppen met roken worden vaak genoemd, maar wij richten ons natuurlijk graag op de fiets.
Tijdens koude winterdagen kan het - letterlijk en figuurlijk - verfrissend zijn om een rondje buiten te fietsen. Wij zetten wat tips op een rijtje, zodat jij veilig en verantwoord van je fietstochtje kunt genieten.
Wil je het erop uitgaan met je fiets tot een nieuw level brengen? Ga dan op reis met je fiets! Ben je een echte fietsliefhebber en ben je graag actief bezig, laat dan je auto thuis en pak je fiets in de vakantie. Een fietsreis is de ideale manier om je vakantie op een geheel andere manier te beleven, ook voor beginners. Om optimaal te kunnen genieten van je fietsreis is het treffen van de juiste voorbereiding belangrijk zodat je gerust op weg kan.
BRUSSEL (B) – In Amerika is het momenteel de Nationale Diabetesmaand. Met ongeveer 37,3 miljoen Amerikanen – ongeveer 1 op de 10 mensen – die leven met diabetes, blijft de urgentie van deze ziekte toenemen. Bicycle Retailer bericht daarom over een onderzoek over de rol, die e-bikes kunnen spelen bij het beheersen van diabetes.
De zomer loopt op zijn einde, de vakanties zijn afgelopen, de regen valt met bakken uit de lucht en de herfst staat weer voor de deur. Maar hoe zorg je nou dat je het best zichtbaar bent als je door weer en wind naar school of werk moet.
Hoe is jouw gedrag op het fietspad? Regels lijken misschien vanzelfsprekend, toch blijken we moeite te hebben ons eraan te houden. Maar ondertussen wordt het steeds drukker op de fietspaden in Nederland. En ook gevaarlijker, want iedereen heeft z’n eigen snelheid én z’n eigen gedrag. Rekening houden met anderen is één, je eigen fietsgedrag onder de loep nemen en aanpassen is twee. Onderstaande tips helpen daarbij. Zo verbeteren we samen de doorstroming en houden we de fietspaden veilig.
Mensen die regelmatig wandelen of fietsen in de natuur hebben het al zien gebeuren: de herfst. De geleidelijke verkleuring van het blad, de geur, het zonlicht dat steeds lager blijft. Om je te inspireren van het najaar te genieten, hebben we zeven fietsrondjes uitgezocht. Door een beetje bos, maar vooral over en langs heide en weide.
Gebruikstips en de top 4 van hoe het niet moet. Een fietshelm kan ernstig letsel voorkomen. Onder andere daarom is de landelijke Dag van de Fietshelm in het leven geroepen, want een fietshelm op je hoofd is een kopzorg minder. Maar dan moet je ’m wel goed dragen. Tips voor het veilig gebruiken van een fietshelm.
Ik wil wel op de fiets, maar… het regent, het is te ver fietsen, dan zit m’n kapsel niet meer. Herkenbaar? Ook jij hebt een van deze smoezen vast eens gebruikt om niet de fiets, maar de auto te kunnen pakken. We vroegen leden wat de belangrijkste redenen zijn om geen gebruik te maken van een e-bike (voor woon-werkverkeer of dagelijks gebruik) en zochten uit of die reden wel gegrond is.
Met de auto gaan we nog weleens door de wasstraat, maar een fiets krijgt lang niet zo vaak een schoonmaakbeurt. Om zo lang mogelijk te kunnen fietsen op een elektrische fiets is een regelmatige schoonmaakbeurt geen overbodige luxe. Zo pak je dat het beste aan.
Het gebruik van een elektrische fiets is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het is een milieuvriendelijke manier van transport en bespaart veel tijd en geld. Het is belangrijk om je elektrische fiets goed te onderhouden, zodat je er langer van kunt genieten. In dit artikel geven we tips voor het onderhouden van je elektrische fiets.
Op zonnige dagen zullen veel mensen eropuit willen gaan op de fiets. Alleen dat lek rijden is altijd zo’n tegenvaller. Natuurlijk kunt u reservebanden meenemen of een reparatiesetje. Maar het is veel handiger als u weet hoe u die lekke banden kunt voorkomen. Met deze tips wordt uw fietsritje op de stadsfiets, e-bike, racefiets of mountainbike een stuk aangenamer.
Veel meenemen, veilig fietsen
In een fietstas, fietsmand of fietskrat neem je lekker veel mee op de fiets, zonder dat je bijvoorbeeld zware boodschappentassen aan je stuur hoeft te hangen. Kan je ook de auto laten staan.
Dat je je fiets op de meeste plekken in Nederland maar beter op slot kunt zetten is je vast wel bekend. Maar soms is alleen een slot of zelfs een éxtra slot niet voldoende om fietsendiefstal te voorkomen. We zetten 8 handige tips op een rijtje om fietsendiefstal zo veel mogelijk te voorkomen.
De ANWB is bezorgd over het toegenomen aantal fietsslachtoffers in het verkeer. Een helm kan hersenletsel helpen voorkomen. “We zijn blij met initiatieven als de Dag van de Fietshelm die aandacht genereren voor helmgebruik en zetten de helm ook zelf in de schijnwerpers. Dat alles zorgt voor grotere acceptatie en daarmee betere bescherming”, zegt marketeer Suzanne Buijtelaar van de ANWB.
“Met enige regelmaat krijgen we in onze mailbox een noodkreet van een hersenchirurg. ‘Promoot de e-bikehelm, die kan hersenschade helpen voorkomen’. En: ‘Doe iets!’ Chirurgen zijn oprecht bezorgd”, zegt Suzanne Buijtelaar. Tezamen met de nieuwste CBS-cijfers over het toenemende aantal verkeerslachtoffers met een e-bike, heeft die lobby de ANWB aan het denken gezet. “In 2022 kwamen 291 fietsers om het leven in het verkeer. Dat zijn er 84 meer dan het jaar ervoor. We hebben goed gekeken wat wij als ANWB kunnen betekenen om het tij te helpen keren.”
In de fietsbranche wordt vaak gezegd dat de verkoop van fietsen vergelijkbaar is met de verkoop van ijsjes. Zodra de zon begint te schijnen, neemt de vraag toe. Nu het mooie weer in volle gang is, is het belangrijk om verantwoordelijk gebruik van je e-bike (en de accu) in acht te nemen.
Gefeliciteerd met je nieuwe fiets! Of je nu een sportieve racefiets, een trendy stadsfiets, een robuuste mountainbike of een snelle elektrische fiets hebt gekocht, het is belangrijk om goed voor je fiets te zorgen. Door regelmatig onderhoud te plegen en de juiste beschermingsmaatregelen te nemen, kun je de levensduur van je fiets verlengen en ervoor zorgen dat deze er altijd als nieuw uitziet. In dit artikel geven we je 5 waardevolle tips en inzichten over het netjes houden van je nieuwe fiets, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben.
25,- korting op een fietshelm, voor inwoners uit Fryslân van 55 jaar en ouder! OP = OP
Ontdek verrassend veelzijdig Nederland
Je ziet ze nu volop: fietsers met kleurrijke fietstassen en kaarten of een gps op het stuur. Fietsvakanties zijn populair. In 2021 ondernamen 3 miljoen Nederlanders zo’n 7,2 miljoen fietsvakanties in eigen land. Het is ook dit jaar een goede keuze, zeker met de gekte op de vliegvelden en files richting het zuiden. Twijfel je nog over jouw vakantie-invulling? We geven je vijf redenen voor een fietsvakantie in eigen land.
Elektrische fietsen blijven onverminderd populair. Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een e-bike als vervoermiddel. Dit is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die een elektrische fiets biedt ten opzichte van een gewone fiets. In dit artikel kijken we naar de redenen achter de groeiende populariteit van e-bikes en wat dit betekent voor de fietsindustrie en het milieu.
Waarschijnlijk draag je tijdens het fietsen -vooral op zonnige dagen- een zonnebril. Logisch, want de felle zon in je ogen is heel vervelend. Kies tijdens het fietsen voor een lichtgewicht zonnebril met een goede pasvorm. Let ook goed op de glazen. In dit artikel geven wij vijf tips waar je bij je aankoop op moet letten.
Bij de keuze voor de juiste zonnebril is het allereerst heel belangrijk om je af te vragen voor welk doel je de bril wilt gebruiken. Waarschijnlijk is de belangrijkste reden: beter zicht. Vaak zorgt de zon voor een hinderlijke straling met de kans om tijdelijk verblind te worden. Niet echt handig in het hedendaagse drukke verkeer. Een andere reden om voor een zonnebril te kiezen, is bescherming tegen vliegjes, opstuivend zand et cetera. Een zonnebril kan deze bescherming bieden, maar op dagen dat er geen zon is, zijn donkere glazen wellicht niet zo prettig. Daarom zijn er ook speciale fietsbrillen te koop met doorzichtig glas.
Er zijn maar weinig dingen die je zo’n gevoel van vrijheid geven als een ritje op je fiets: soms is een ritje van slechts een paar kilometer buiten de stad genoeg om te genieten van je uitje.
Maar voordat je op pad gaat, volgen hier enkele tips voor de perfecte fietstocht.
Het beste compromis tussen duurzaamheid en veiligheid
Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken onder fietsers met hersenletsel als gevolg. Het dragen van een fietshelm verkleint de kans op hersenletsel met 60%.
Wij bieden helmen voor iedereen, voor jong en oud, amateur tot prof, en de fietser die dagelijks naar het werk of school fietst.
Een fietshelm is géén petje dat je op het achterhoofd draagt. Je ziet het vaak, maar zo draag je de helm niet goed. Voorhoofd, gezicht en de slapen zijn dan slecht beschermd.
Ga jij voor een sportieve e-bike?
Bobike ontwikkelt, ontwerpt en produceert al fietszitjes sinds 1978. De kans is dus zeer aanwezig dat je zelf vroeger ook in een Bobike zitje vervoerd bent. De fietszitjes van Bobike worden ontworpen in Nederland, geproduceerd in Europa en kenmerken zich door een stijlvol, fris ontwerp dat perfect aansluit bij de huidige fietstrends. De fietszitjes van Bobike sleepten dan ook al diverse awards in de wacht waaronder een IF Design Award voor de Bobike Exclusive.
Niets is zo fijn als lekker fietsen met je kind. Of het nu gaat om korte ritjes van en naar de opvang of een lange tocht door de natuur, de tijd die jullie samen buiten doorbrengen doet jullie beiden goed. Met een fietszitje kun je je kind veilig en comfortabel vervoeren. Wanneer jouw kind voor langere tijd stevig rechtop kan zitten, mag het mee op de fiets. Gemiddeld is dat bij een leeftijd van 9 maanden tot 1 jaar. Dan zijn de nek- en rugspieren van je kind namelijk sterk genoeg en bestand tegen het gehobbel op de fiets. Wil je je baby toch al eerder meenemen op de fiets? Gebruik dan een autostoeltje dat je met speciale beugels achterop je fiets bevestigt.
Welke fietsonderdelen slijten snel?
Je fiets heeft, net als andere gebruiksvoorwerpen, soms een beetje extra liefde nodig. Bewegende onderdelen van de fiets slijten vaak sneller dan de rest en dat is ook niet altijd zichtbaar. Welke onderdelen moet je in de gaten houden?
Mobiliteitsalternatieven, meer leefbare steden en veranderende levensstijlen zijn actuele onderwerpen voor de publieke discussie, met name in het jaar waarin we met regelmaat worden gewezen op het belang van harmonie met onze buren en de natuur. Nu meer dan ooit heeft visie op een gezondere en duurzamere benadering van stedelijke mobiliteit, met de fiets als middelpunt, een nieuw niveau van urgentie bereikt.
Gelukkig zijn er al enkele stappen in de goede richting gezet. Er komen meer fietspaden bij in de steden; sinds begin maart is er in Europa meer dan een miljard euro uitgegeven aan fietsinfrastructuur en is er 2.300 km aan nieuwe fietspaden aangelegd. In veel landen bieden overheden stimulansen voor de aanschaf of het onderhoud van zowel elektrische als niet-elektrische fietsen en belonen zij degenen die met de fiets naar het werk gaan.
Tweewielige vervoermiddelen zijn heel populair, en we zijn getuige van wat velen noemen een 'fietsrevolutie' in de straten van de stad en in onze dagelijkse routines. Overal waar je kijkt herontdekken mensen de voordelen van een leven als fietser, kiezen ze voor de fiets als hun belangrijkste vervoermiddel in de stad en fietsen (i.p.v. rijden) ze naar hun plaats van bestemming. Dit heeft natuurlijk een dubbel positief effect: het heeft een grote invloed op het individuele welzijn en levert tal van voordelen op voor de stad en haar omgeving.
Fietsend door het leven gaan heeft veel voordelen, maar ken jij ze allemaal? De volgende zeven voordelen vormen een uitstekend "motiverende toolkit" voor elke keer dat je in het zadel gaat zitten!