Van der Woude Fietsen levert aan Magis Ambulante Begeleiding leasefietsen voor haar medewerkers
Magis ambulante begeleiding is gevestigd in Franeker en vele medewerkers wonen in de buurt van het kantoor en cliënten wonen soms ook op fietsafstand. Toch werden er vele km-ers met de auto gereden. Eigenaresse Bianca Seerden van Magis wilde dat graag anders en nam contact op met Nico van der Woude, eigenaar van Van der Woude Fietsen over de mogelijkheden om e-bikes aan haar medewerkers aan te bieden.
Wie is Magis Ambulante Begeleiding
Magis ambulante begeleiding is een professionele zorgverlener die maatwerk levert aan de cliënt. Er is geen cliënt hetzelfde, allemaal hebben ze hun eigen problematieken zodat ieder een individueel traject krijgt. De ondersteuning die geboden wordt is gebaseerd op een persoonlijk begeleidingsplan en is afhankelijk van de leefgebieden waar hulp gewenst is.
Magis ambulante begeleiding is vooral gericht op mensen met een beperking. Dit kan variëren van psychische, financiële, verslaving en gedragsproblematiek, autisme, LVG of een combinatie van de hierboven genoemde problematieken. Tevens staat Magis klaar voor ex- gedetineerden(die aantoonbare hulp nodig hebben) voor terugkeer naar de maatschappij. De begeleiding die zij bieden is bedoeld voor gezinnen, jeugd en volwassenen. Voor gezinnen en jeugd heeft Magis collega’s die SKJ geregistreerd zijn.
Fiets van de zaak voor kleine en grote bedrijven
De al jaren bestaande fietsregeling wordt vanuit de werkkostenregeling (WKR) vergoedt. Hier zit voor een werkgever een maximaal bedrag per jaar aan vast. Bij de ene werkgever kan de werknemer dan tot 749,- een fiets met fiscaal voordeel aan schaffen en bij de andere werkgever soms tot 1500,-. Het komt dan geregeld voor dat halverwege het jaar het budget op is en niet de hele fiets fiscaal aftrekbaar is met bruto – netto loon. Werknemers met weinig personeel hebben vrijwel niets aan deze regeling en vaak een hele administratieve rompslomp.
Met de komst van de nieuwe regeling, de Leasefiets, wordt het gehele bedrag in mindering gebracht op het bruto loon, m.a.w. dat het gehele bedrag fiscaal aftrekbaar is en valt buiten de WKR regeling. Zo is het zeer aantrekkelijk gemaakt voor een werknemer om een e-bike aan te schaffen en kost het de werkgever niets. En onbezorgd fietsen want alle onderhoud en verzekering zit in het maandelijks bedrag. Deze regeling is al mogelijk vanaf 1 werknemer en ook voor ZZP’ers.
In vele gevallen betaald de werkgever ook maandelijks een deel mee, zo ook bij Magis. Bianca Seerden: “Wij vinden het belangrijk onze werknemers meer te bieden, zo ook een goede fietsregeling. Hierdoor gaan onze werknemers vaker fietsen en zullen ze hun fitter voelen. Ook vind ik het belangrijk dat we een goede werkgever zijn. De auto’s zullen nu vaker op de zaak blijven staan waarmee we ook weer duurzaam bezig zijn. Al met al zijn we heel positief met deze regeling” en goed begeleid door Nico van der Woude”.
Interesse in een zakelijk lease fiets?
Bent u werkgever en wilt u meer informatie over deze nieuwe regeling. Dan kunt u contact opnemen met van der Woude Fietsen. Alle medewerkers hebben trainingen gevolgd om Leasefietsen aan te bieden.
Bent u als werknemer geïnteresseerd, neem dan eerst contact op met je werkgever. De werkgever moet de regeling wel aanbieden. Op zich zou iedere werkgever dit kunnen aanbieden want de regeling (hoeft) de werkgever namelijk niets te kosten.
Op de foto: v.l.n.r.: Bianca Seerden (eigenaresse Magis) – Dave Hartman (werknemer Magis) – Nico van der Woude (eigenaar van der Woude Fietsen) en Sandra Zeilmaker (werknemer Magis).